Fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozás

Rendelőnkben alkalmazott láthatatlan fogszabályozó technikák (WIN, AIRNIVOL) az esztétika és a modern technológia legmagasabb színvonalát képviselik. Az általunk használt láthatatlan fogszabályozók minden esetben egyedileg tervezett és gyártott készülékek. Kizárólag nemzetközi, elismert fogszabályozó laborokkal (DW Lingual Systems, Németország; AIRNIVOL, Olaszország) dolgozunk együtt, hogy az általunk elvárt precizitást biztosíthassuk pácienseink számára is. Ezen készülékek előállítása során csúcstechnológiák (pl. digitális tervezés, 3D nyomtatás, robotika, lézervágás) garantálják a pontosságot a legkisebb részletekig. Az egyénre szabott készüléktervezésnek köszönhetően megoldhatóvá vált, hogy adott páciens egyedi biológiai határait feltérképezzék és figyelembe vegyék. Ezen kezelések választása tehát nem csupán esztétikai előrelépés, de technikai és biológiailag is jelentős különbséget tesz. Rendelőnkben elérhető mindkét speciális készülék:

 

WIN lingualis (a nyelv felől felragasztott) készülék a valóban láthatatlan fogszabályozó, mely lehetőséget ad arra, hogy észrevétlenül és a lehető legpontosabban szabályozzuk kusza fogainkat. Ezzel a módszerrel a kisebb, esztétikai eltérések és az összetett kezelést igénylő bonyolult esetek egyaránt sikeresen és nagyfokú precizitással állíthatók helyre. Fiatalkorúaknak és felnőtteknek egyaránt kiváló választás.

Nem utolsó szempont: a nyelv felől felragasztott WIN készülékkel jelentősen kevesebb a fogszabályozás során fellépő fogszuvasodás és „foltosodás” előfordulása (tudományos cikk). A foltok, szuvas területek kialakulásáért valójában az elégtelen fogtisztítás a felelős. Megfelelő alapossággal fogat mosni azonban rögzített fogszabályozóval fogainkon meglehetősen nehéz és nagy elkötelezettséget igényel.   A WIN lingualis készülék már elhelyezkedéséből kifolyólag is megkönnyíti a tisztítást: a nyelv folyamatos dörzsölő hatása és a nyelv alatti nyálmirigyekből származó folyamatos nyáltermelődés mosó hatása is érvényesül. Ezen természetes tisztítóhatásoknak köszönhetően fogaink nagyobb biztonságban lehetnek WIN nyelv felől rögzített készülékkel, mint a hagyományos, ajak felől felragasztott tappancsokkal.

 

Az AIRNIVOL közel láthatatlan, átlátszó fogszabályzó sínek sorozatát jelenti (Aligner technika). A készülék nagyon kényelmes, kivehető és könnyedén tisztítható. Nagy elkötelezettséget és fegyelmet igényel a megfelelő hatás elérése érdekében. Hatalmas előnye, hogy a szebb mosoly érdekében nem kell lemondani az akadálytalan rágás kényelméről és a fogtisztítás is az eddig megszokott módon folyhat. Az AIRNIVOL ugyanis egy olyan innovatív eszköz a fogszabályzásban, ami a páciens által kivehető. Ugyanakkor speciális tervezésének köszönhetően közel a rögzített készülékek hatékonyságával képes kifejteni hatását.

Jelentős előnye versenytársaival (pl. Invisalign) szemben, hogy az AIRNIVOL fejlesztői még nagyobb hangsúlyt fektettek az esztétikára. Ahhoz, hogy az átlátszó sínek megfelelő hatékonysággal tudjanak bizonyos fogmozgatásokat megvalósítani, legtöbbször a fogakra kis tömőanyag gömböcskéket szükséges felragasztani. Ezek a gömböcskék AIRNIVOL esetén kizárólag a fogak nem vagy kevésbé látható felszínein kerülnek elhelyezésre. Így nem kell törődnünk a szemet szúró „kikandikáló” kis tömőanyagtömböcskékkel, melyek gyakran gyorsan el is színeződhetnek.

Az aligner cégek között az AIRNIVOL különleges helyet foglal el, hiszen más cégekkel ellentétben nagy hangsúlyt fektet a szakmai kivitelezésre: Fogtechnikai csapatuk kizárólag speciálisan képzett fogszabályozó fogtechnikusokból áll, akiknek munkáját ráadásul nagy tapasztalatú fogszabályozó szakorvos felügyeli. Orvosi oldalról kizárólag fogszabályozó szakorvosokkal dolgoznak együtt. A rendszer alkalmazásához speciális képzés elvégzése szükséges, amely a legmagasabb szakmai színvonal biztosítéka.