Fogszabályozás

Felnőtt fogszabályozás

Fogszabályozás nem csak 18 éven aluliaknak!

Hiszen amíg szervezetünk gyógyulási készséggel rendelkezik, addig a fogszabályozás is lehetséges. A felnőtteknek lehetnek ugyan speciális kondíciói, melyek különleges technikákat és stratégiákat igényelnek. Egy megfelelően felkészült szakember számára azonban ezek nem jelentenek nehézséget.

Ahogy egyre inkább divattá válik az egészségtudatos életmód és ennek vállalása, úgy hódít teret a felnőttek körében is a láthatatlan fogszabályozás vagy akár a látható készülékek viselése, mely sokak szerint szintén trendinek számít. Hiszen ezzel azt az üzenetet közvetítjük környezetünknek, hogy áldozatok árán is törődünk magunkkal, egészségünkkel és megjelenésünkkel. Kutatások bizonyítják, hogy a szem után a fogakra tekintünk legtöbbször a másik emberen. Tehát nem véletlen, hogy a magabiztos megjelenés egyik meghatározó eleme a mosoly. Kusza vagy réses, előnytelen megjelenésű fogazatunk, rossz harapásunk miatt gátlások alakulhatnak ki bennünk, s ezt a testbeszédünk is jelzi. Ez jelentős hatással lehet kisugárzásunkra, hiszen a fogaink vagy szánk önkéntelen takargatásával akaratlanul is bizonytalan, visszahúzódó képet festünk magunkról, s ez akár akadályozhat magánéleti, akár üzleti sikereinkben is. Fogaink sorba rendezésével, harapásunk javításával nemcsak mosolyunkat, de akár arckarakterünket, ajkunk teltségét is javíthatjuk.

Mégis: a magas szintű fogszabályozás többet jelent egy szép mosolynál:

Mindezek olyan tényezők, melyekkel soha nem késő foglalkozni.

Fontos tudni, hogy akár az időskori fogszabályozás is megvalósítható elegendő számú ép fog esetén.

Fogpótlások, sőt implantátumok megléte sem feltétlenül akadály. Sőt! Fogszabályozással akár javíthatjuk a készítendő fogpótlások megfelelő kivitelezéséhez szükséges körülményeket. Támogathatjuk azok hosszútávú működését (Preprotetikai fogszabályozás), bizonyos esetekben fogszabályozással akár teljesen elkerülhetővé válhat a fogpótlás szükségessége is.